pasta de dinti

CARE SUNT CELE MAI COMUNE TIPURI DE PASTA DE DINTI

Astăzi există multe paste de dinți, atât de multe încât nu mai știm pe care să o alegem atunci când trebuie să cumpărăm una. Avem pastă pentru albire, pentru smalț, pentru tartru, pentru gingii sensibile, cu fluor…Și lista ar mai putea continua!

O bună igienă orală începe cu un periaj corect făcut cu o pastă potrivită pentru tipul dumneavoastră de dantură. O persoană trebuie să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi, pentru a evita apariția cariilor și a bolilor parodontale.

pasta de dinti

Pentru a vă ușura alegerea, ARRA Dental Clinique a realizat o listă cu cele mai comune tipuri de pastă de dinți disponibile pe piață.

#1 Pasta de dinți cu calciu. Ajută la remineralizarea și întărirea smalțului. Totodată contribuie la îndepărtarea bacteriilor responsabile cu apariția plăcii dentare.

#2 Pasta de dinți cu bicarbonat. Este ideală pentru diminuarea și chiar îndepărtarea petelor de pe dantură. Efectele nu sunt totuși precum cele ale unui tratament de albire. Acest tip de pastă este recomandat băutorilor de cafea, al căror dinți tind să se îngălbenească din cauza consumului excesiv.

#3 Pasta de dinți cu efect antibacterian. Previne gingivita și este recomandată femeilor gravide, expuse riscului de a dezvolta afecțiuni ale gingiilor pe parcursul sarcinilor.

#4 Pasta de dinți cu particule abrazive. Conține flourinol sau permetol și este potrivită pentru persoanele cu sensibilitate dentară. Ea ajută la formarea unui strat protector la nivelul întregii danturi.

#5 Pasta de dinți ce conțin complex de staniu. Reduce numărul bacteriilor din cavitatea bucală, chiar și la câteva ore după periaj.

#6 Pasta cu fluorul. Ajută la consolidarea smalţului dentar şi la prevenirea cariilor. Tratamentele excesive cu fluor (pe cale medicamentoasă ori prin diverse tehnici medicale) pot duce la apariția permanentă a unor pete albe pe dinți (fluoroză).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *