ALBIREA DINȚILOR
Dacă vă gândiți să vă albiți dantura, faceți o vizită medicului stomatolog, nu cumpărați de pe internet tot felul de produse ce promit rezultate miraculoase. S-ar putea să aveți surprize neplăcute experimentând pe propria dantură. Plus că sfatul unui specialist este întotdeauna binevenit în astfel de situații.
Albul dinților poate fi afectat de stilul alimentar și de viață, dar și de vârstă. Spre exemplu, un fumător va avea nevoie să se supune unei astfel de proceduri mai des decât un nefumător. La fel ca și o persoană care consumă cafea în mod regulat, vin roșu sau băuturi acidulate ori ce conțin coloranți.
Cum se realizează albirea dinților?
Cele mai comune variante de albire a danturii sunt gutierele de plastic și tratamentul cu o lampă specială. În cazul gutierelor, ele se așează pe suprafața dinților după ce au fost umplute cu un gel de albire. Ele sunt confecționate în cabinetul stomatologic și sunt aplicate doar pe timpul nopții vreme de câteva zile.
Tratamentul cu lampa are avantajul de a fi mai scurt, rezultatele fiind vizibile în circa două ore. Nuanțele obținute sunt mult mai deschide față de metoda de albire în gutiere.
Cui îi este recomandată albirea dentară?
Dacă vă doriți nu doar o dantură sănătoasă, ci și frumoasă, înainte de a recurge la o procedură de albire dentară asigurați-vă că nu aveți hipersensibilitate, carii, gingii umflatate sau dinți cu fluoroze. Candidați ideali sunt cei care își doresc să scape de petele galbene și inestetice înfiltrate în stratul alb protector al dinților și în smalțul acestora.
Cât durează efectul albirii dinților?
În funcție de gradul de albire, ce variază de la un caz la altul, efectul poate dura chiar și un an și jumătate. În cazul fumătorilor, al persoanelor ce consumă alimente și băuturi ce conțin coloranți naturali sau artificiali, efectul poate dura circa 6-9 luni.
După procesul de albire dentară poate apărea o sensibilitate temporară în primele zile de după tratament. Studiile clinice au demonstrat că produsele de albire nu afectează nervul dentar dacă acestea sunt profesionale. Dimpotrivă acestea efectuează și o remineralizare a structurii dentare.
Pentru un consult de specialitate programați-vă cât mai curând o vizită la medicul stomatolog. ARRA Dental Clinique se află în zona Floreasca, Str. Pucini, nr. 8 A, sector 2. Pentru programări puteți folosi și adresa de email office@arradent.ro și numerele de telefon 0721.191.716 și 0722.230.238.