IMPLANTOLOGIA

Pierderea dinților naturali nu înseamnă în mod automat că aveți nevoie de o proteză dentară. Așa că eliberați-vă de imaginea paharului cu apă de la capul patului, în care vă lăsați dinții peste noapte. Astăzi, medicina modernă permite înlocuirea dinților definitivi, ce nu au putut fi salvați în urma unui tratament stomatologic, cu implanturi.

Și chiar dacă ați purtat placă în trecut, există acum soluții de montare a acestora în arcadă, fără a fi nevoie de inserția de rădăcini pentru fiecare dinte în parte.

implantologia

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile sunt soluția perfectă pentru rezolvarea unor probleme dentare severe, precum edentația. Montarea lor implică introducerea unor șuruburi metalice din titan sau zirconiu în maxilar și/sau mandibulă, pentru a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Procedura este complexă și se face sub anestezie.

Odată fixat șurubul, el este lăsat fără coroana ceramică definitivă, pentru a vedea modul în care organismul reacționează după introducerea acestui corp străin. De regulă este nevoie de trei până la șase luni până la montarea dintelui definitiv.

Implanturile dentare au și o serie de calități funcționale și psihologice de care beneficiază purtătorii, precum posibilitatea de a consuma fără probleme alimentele dorite – datorită rezistenței lucrării – vorbirea fără defecte de fonație, zâmbetul perfect.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Pentru că nu afectează în niciun fel integritatea restului danturii, implantul reprezintă cea mai sigură metodă de înlocuire a unui dinte. 

implantologia

Cui îi sunt adresate implanturile?

Dacă v-ați pierdut dinții în urma unei boli parodontale, a unei infecții ori a unor traumatisme, implantul dentar reprezintă o soluție viabilă pentru dumneavoastră. Dar acestea nu sunt singurele cauze ce pot duce la pierderea dinților naturali. Așa că cel mai bine ar fi să faceți o vizită în clinica noastră din zona Floreasca, Str. Pucini, nr. 8 A, sector 2 pentru o evaluare complete a stării de sănătate a danturii dumneavoastră. Vă puteți programa folosind adresa de email [email protected] și numerele de telefon 0721.191.716 și 0722.230.238.

Cât rezistă în timp un implant dentar?

Un implant poate rezista toată viața, dacă aveți o igienă orală corespunzătoare și vizitați constant un medic stomatolog.

One thought on “IMPLANTOLOGIA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *