PEDODONȚIA

Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se ocupă cu profilaxia și tratamentul afecțiunilor specifice atât dentiției temporare, cât și a celei permanente a copiilor și adolescenților.

Față de adulți, cei mici au necesități și probleme dentare diferite. Mai mult decât atât, tratamentul lor trebuie să se facă într-o ambianță agreabilă, pentru ca aceștia să nu dezvolte în timp o aversiune față de tratamentele stomatologice și să evite astfel vizita la dentist. Practic, pedodonția nu ține doar de tehnica dentară, ci și de abilitatea medicului de a crea micuțului pacient o stare de bine și un mediu confortabil. Între cei doi trebuie să se stabilească o relație personală, bazată pe încredere, astfel încât fiecare consult să fie așteptat cu bucurie de copil.

La o prima vedere, dinții de lapte pot părea lipsiți de importanță, având în vedere că ei oricum vor cădea, lăsând loc dentiției permanente. Dar tocmai acesta este motivul pentru care ei trebuie îngrijiți! O dantură puternică nu se poate dezvolta pe o bază nesănătoasă. În plus, doar o dentiție corect aliniată va permite celui mic să muște și să mestece corespunzător, asigurându-i o funcționalitate bună a aparatului dento-maxilar.

pedodonție

Igiena dentară trebuie să înceapă odată cu apariția dinților temporari. Medicii ARRA Dental Clinique vă pot sfătui cu privire la măsurile corespunzătoare de întreținere ale danturii copilului dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să vă programați la o consultație împreună cu cel mic sau cu cea mică în clinica noastră din zona Floreasca, str. Giacomo Puccini, nr. 8 A, sector 2 sau puteți folosi adresa de email [email protected] și numerele de telefon 0721.191.716 și 0722.230.238.

În linii mari, pentru păstrarea sănătății dentiției temporare se recomandă sigilarea acesteia, pentru ca ulterior același lucru să se poată face și cu dinții definitivi. Procedura previne apariția cariilor pe termen lung și trebuie începută imediat ce apar molarii de șase ani. Deoarece acești nu cresc perfect mineralizați, există un ridicat risc de îmbolnăvire. Nu doar igiena individuală previne formarea cariilor, ci și obiceiurile alimentare ale copilului. Așa că părinți, aveți mare grijă la modul în care-l hrăniți, pentru că sunteți direct responsabili ca el să aibă o dantură sănătoasă.

pedodonție

Sigilarea se face prin aplicarea unui material compozit fluid, ce aderă chimic pe dinte, fără a fi nevoie de nicio altă intervenție mecanică la nivelul smalțului. Procedura este recomandată și în momentul în care apar molarii de 6 ani.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Sigilarea danturii nu este o intervenție dureroasă și nici nu implică mult timp. Medicul stomatolog vă va spune cu exactitate pașii ce trebuie parcurși, în funcție de stadiul danturii copilului. Cu cât vizitați mai devreme un cabinet dentar, cu atât cresc șansele ca fiul sau fiica dumneavoastră să își păstreze intacți dinții naturali. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *