Tratamente si proceduri

Anual reinvestim 80% din profit in echipamente si cursuri/congrese.

Medicina preventiva

Gingiile sunt ca niște pernuțe pentru dinții tăi: acestea înconjoară dinții și îi protejează în cavitatea bucală. Îngrijirea gingiilor este la fel de importantă ca îngrijirea dinților tăi. Sângerarea gingiilor la periaj poate fi un semn al îmbolnăvirii acestora, cunoscută drept gingivită.

Când gingivita nu este tratată la timp, aceasta poate dezvolta o infecție a gingiilor, cunoscută și drept parodonțoză, care afectează întreaga zonă ce înconjoară dinții în fazele avansate, ajungând să afecteze integritatea oaselor maxilare. Rezultatul acesteia este pierderea dinților prin formarea pungilor parodontale, respectiv retracția osoasă.

Vino la o consultație pentru a-ți menține dantura sănătoasă!

Simți o durere scurtă și ascuțită atunci când consumi anumite alimente reci sau fierbinți? Sensibilitatea este o problemă zilnică sau poate doar o neplăcere ocazională? Sensibilitatea dinților poate avea numeroase cauze. În aceste situații, este foarte important sfatul unui medic specialist în identificarea și rezolvarea problemei.

O cauză a sensibilității dentare poate fi deteriorarea integrității smalțului dentar. Smalțul este învelișul protector al dinților, care protejează dentina sensibilă. Dacă smalțul dintelui este afectat, expunerea dentinei poate provoca sensibilitate și durere, mai ales la expunerea la temperaturi extreme.

Eroziunea smalțului este cauzată de dieta zilnică (consumul frecvent de zahăr în cantități mari și băuturile acide), obiceiuri (periajul agresiv al dinților), anumite condiții medicale.

Te așteptăm la clinică să-ți oferim sfaturi și eventual un plan de tratament în ceea ce privește protecția smalțului și scăderea sensibilității gingivale.

Tratamentul aplicat pentru igiena dentară te va ajuta să îndepărtezi toate resturile rămase între dinții tăi. Dinții tăi vor fi curățați folosindu-se materiale și echipamente speciale. Igiena dentară este o practică folosită și în tratarea gingiilor și a respirației urât mirositoare. Cu atât mai mult, dacă ai un implant dentar, necesitatea menținerii unei igiene riguroase este foarte importantă.

Vă recomandăm vizite periodice la clinica noastră pentru astfel de tratamente.

Respirația urât mirositoare (halena) este o afecțiune des întâlnită și poate avea numeroase cauze. Numeroase persoane se confruntă cu această problemă. Aceste cauze pot fi explicate din punct de vedere medical, precum: infecția gâtului, a nasului, a sinusurilor sau a plămânilor, bronșita sau diabet.

De asemenea, fără un periaj regulat, mâncarea și bacteriile pot rămâne blocate între dinții tăi, provocând un miros neplăcut.

Respirația urât mirositoare poate fi prevenită printr-o igienă orală zilnică și eliminarea alimentelor/băuturilor zaharoase din meniu.

Tratamente generale

Una dintre ariile de specialitate ale medicinei dentare este cunoscută drept chirurgia orală. Aceasta necesită instruire și perfecționare suplimentară în vederea realizării procedurilor cu atenție, pentru tratarea pacienților.

Dacă unul dintre dinții sau măselele tale sunt afectate în totalitate de carii, pentru o extracție sigură, vei avea nevoie de o intervenție chirurgicală. În funcție de particularitățile fiecărui pacient și de gravitatea afecțiunii, se vor administra sedative și se vor face diverse manopere în vederea anesteziei.

Este foarte important să ceri sfatul unui medic dentist în astfel de situații. Nu încerca niciodată să-ți scoți singur propriul dinte, acest lucru poate duce la complicații serioase.

Medicii stomatologi au un echipament adecvat și dispun de un mediu steril pentru a efectua acest tip de procedură, realizând această intervenție cu cea mai mare grijă, astfel încât recuperarea să fie cât mai rapidă. În cazul extracțiilor măselelor de minte, pot apărea unele umflături după procedura chirurgicală, acest lucru putând crea disconfort pacientului, însă pot fi calmate cu analgezice prescrise de medicul dentist.

Pe toată perioada sarcinii trebuie să fii foarte atentă la sănătatea danturii tale. Schimbările hormonale ce au loc în organism îți pot afecta sănătatea orală. Multe femei însărcinate au observat o sensibilitate crescută a dinților și gingiilor în timpul sarcinii. Încă din a doua lună de sarcină pot apărea astfel de probleme. În această perioadă, hormonul progesteron are o valoare de 10 ori mai mare decât într-o perioadă normală, afectând răspunsul organismului la toxine.

Dacă ești însărcinată, îți recomandăm să ne vizitezi pentru a te ajuta să ai o sarcină ușoară și sănătoasă.

Endodonția reprezintă specialitatea stomatologică ce se ocupă de prevenirea, diagnosticul și tratarea afecțiunilor pulpei dentare, rădăcinilor dentare și regiunii periapicale (tratamentul pungii de puroi). Acest tratament este necesar atunci când dinteul se infectează. Această infecție poate pătrunde prin rădăcina dintelui în sistem, provocând abcese, care creează un mare disconfort. Dacă acest tratament nu este administrat corespunzător, dinteul va trebui scos.

Dentistii Arra Dent pot realiza acest tratament pentru a evita răspândirea infecției în organism folosind echipamente și tehnici de ultimă generație. Este un tratament lung și complex care implică două sau mai multe vizite la cabinet.

Cosmetica dentara

Ortodonția este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) și se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acționează pentru realinierea dinților, reantrenarea mușchilor și influențarea creșterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare asupra dinților și maxilarelor. În funcție de severitatea problemei, noi vă vom recomanda tipul corespunzător de aparat.

Există o soluție pentru a avea dinții drepti, fără a fi nevoie să porți aparat dentar metalic, potrivit mai ales adulților. Cunoscut sub numele de ortodonție invizibilă, acest tip de tratament îți oferă posibilitatea alegerii unui aparat transparent și uneori detașabil pentru îndreptarea dinților.

Beneficiile acestui tip de tratament includ scurtarea perioadei de îndreptare a dinților și alinierea maxilarelor de sus și de jos. De asemenea, este mult mai confortabil din punct de vedere vizual, nefiind stanjenitor atunci când interacționezi cu cei din jurul tău. În cazuri speciale, acesta poate fi înlăturat cu ușurință.

Este important să ne amintim că dinții drepti sunt mult mai sănătoși. Atunci când mușcătura este aliniată corect și dinții sunt drepti, locurile în care mâncarea se poate strânge sunt mult mai puține, evitându-se astfel apariția cariilor. În acest sens, ortodonția invizibilă este o investiție pe termen lung pentru sănătatea ta orală.

O opțiune pentru a îmbunătăți aspectul cosmetic al zâmbetului tău este înlocuirea plombelor de metal cu cele de culoare albă sau asemănătoare dinților tăi. Aceasta este o procedură sigură care presupune înlăturarea cariilor dentare și umplerea golului creat cu o pastă specială de culoare albă. Această pastă specială este realizată dintr-o substanță grea și rezistentă la mușcăturile și mestecatul pentru o perioadă îndelungată de timp. Iată o modalitate de tratare a cariilor care îți va permite să zâmbești natural, fără frica unei licăriri metalice nedorite.

În calitate de stomatologi, considerăm că prevenirea acestor probleme este întotdeauna mai bună decât tratarea lor și te încurajăm să ai grijă de dinții tăi, astfel încât cariile dentare să nu se poată dezvolta. În cazul în care întâmpini totuși această problemă, plombele albe reprezintă cea mai bună soluție.

Dintii tai sunt patati, ciobiti sau strambi? Fatetele sunt o optiune buna de luat in considerare, fiind un tratament ce nu necesita o procedura majora si avand un aspect natural.

Furnirul este o piesa foarte subtire de portelan, de culoarea dintelui, amplasat asupra propriului dinte. In functie de nevoile tale acesta poate fi constituit din una sau mai multe piese, astfel incat sa creeze un zambet perfect.

Este posibila si placarea unui singur dinte, astfel incat sa nu se observe nicio diferenta si sa se potriveasca perfect zambetului tau. Furnirul poate fi de asemenea utilizat pentru a inchide mici spatii, atunci cand aparatul dentar nu reuseste sa faca acest lucru.

Dintii tai sunt galbeni si patati si nu te simti confortabil atunci cand zambesti?

Albirea dintilor poate fi solutia cea mai buna in tratarea disconfrtului tau.

Dintii se pot ingalbeni din cauza alimentelor consumate, bauturilor, fumatului si administrarea anumitor medicamente. Albirea dintilor este o procedura sigura, care poate deschide culoarea dintilor prin utilizarea unui agent de albire dentara in condiții de siguranta. Rezultatele individuale variaza si se bazeaza pe culoarea dintelui initial si natura colorarii dintelui.

Tratamentul de albire al dintilor se realizeaza pe scaunul stomotologic. O bariera de protectie este pusa pe gingii si buze si un gel este intins pe dinti. Este folosita o lampa pentru a activa procesul de albire. Urmareste videoclipul pentru a vedea cum functioneaza. Dupa aproximativ o ora, dintii tai vor fi cu cateva nuante mai albi.

Dantura incompleta

Coroana dentara este un tip de restaurare dentara folosita pentru fixarea dintilor care au fost sparti, rupti sau cu gauri foarte mari. Coroana se fixeaza astfel pe dintele tratat in prealabil, intarindu-l si redandu-i forma unui dinte natural. Aceasta coroana se realizeaza dintr-un material ce va imita culoarea dintelui natural, pentru un aspect cat mai placut.

Coroana dentara e o solutie foarte buna pentru tine, atunci cand ai plombe decolorate si doresti sa le imbunatatesti aspectul.

Puntile dentare sunt lucrari protetice care se folosesc de mult timp in stomatologie. Odata cu progresul stiintei, s-au propus noi solutii de restaurare. Cu toate acestea, puntile sunt folosite pe scara larga si in ziua de azi. S-au imbunatatit considerabil atat tehnicile folosite la conceperea si confectionarea lor, cat si calitatea materialelor din care sunt realizate.

Puntile dentare sunt alcatuite din doua parti. Fiecare dintre ele are un alt rol in alcatuirea si functionarea eficienta a acestei lucrari protetice. Puntile dentare se pot confectiona si pe pivoti dentari. Acestea nu prezinta nicio diferenta fata de puntile pe dinti naturali, in afara necesitatii confectionarii pivotului dentar inainte de inceperea puntii.

Implanturi dentare

Ti-ai pierdut unul dintre dintii naturali? Datorita medicinei dentare moderne, exista foarte multe metode pentru o solutie la aceasta problema. Implanturile dentare sunt suruburi mici de metal, plasate in maxilar pentru a putea fi fixate apoi coroanele si puntile.

Aceasta este o solutie sigura pentru a-ti recapata zambetul. Cand iti pierzi un dinte natural, maxilarul si tesutul din jurul acestora incep sa fie absorbite sau sa dispara in timp. Cand un implant este plasat in maxilar, stimuleaza ca tesutul ce a ramas sa creasca si sa inconjoare metalul, impreuna cu vasele de sange.

Mai important, implanturile dentare ajuta la restabilirea functiilor pentru a putea manca, mesteca si musca fara ca proteza dentara sa cada.

Call Now ButtonSună acum!