5 alimente și băuturi de evitat după o procedură de albire dentară
Cine nu iubește senzația de prospețime și aspectul imaculat rezultat în urma albirii dentare? Realizată acasă sau în cabinetul stomatologic, albirea dentară poate produce o schimbare drastică asupra esteticii faciale, cât și asupra nivelului de încredere în sine.
Însă, această procedură de albire dentară nu are efecte permanente, cu atât mai puțin dacă nu se respectă anumite reguli de igienă, cât și de consum. Iar în cea de-a doua categorie intră următoarele alimente și băuturi care ar trebui evitate pentru a menține albul imaculat pe o perioadă cât mai lungă de timp:
- Cafeaua
Ești dependent de cafeaua de dimineață? Nu ești singurul. Însă, din păcate, consumul de cafea este cea mai comună cauză a apariției petelor dentare și poate reprezenta chiar motivul pentru care ai nevoie de albire, în primă fază. Prin urmare, medicii stomatologi recomandă să faci o pauză de la cafea sau alte băuturi pigmentate de cel puțin 48h după procedura de albire.
- Vinul roșu
Pentru unii oameni, un pahar de vin roșu la finalul zilei este la fel de important precum ceașca de cafea la primele ore ale dimineții. Pe lângă beneficiile regăsite într-un singur pahar de vin roșu asupra sănătății, acesta conferă și o stare de relaxare după o zi de muncă. Cu toate astea, precum cafeaua, vinul roșu este un motiv al apariției petelor dentare. Este, de asemenea, recomandat să amâni cât de mult poți consumul de vin roșu după albirea dentară, pentru a menține efectele acesteia pe termen lung.
- Ciocolata neagră
Pe lângă faptul că are un gust delicios, studiile au demonstrat că ciocolata neagră este un puternic antioxidant ce aduce o varietate de beneficii asupra organismului, inclusiv scăderea presiunii arteriale și prevenirea problemelor cardiace. Cu toate acestea, ciocolata neagră poate avea efecte negative asupra danturii proaspăt albite. Nu trebuie să renunți de tot la aceasta, însă trebuie neapărat evitată în prima săptămână.
- Sosurile
Preparatele care sunt asezonate cu sosuri colorate trebuie evitate câteva zile după albirea dentară. Sosul de roșii, soia și marinate, au un efect puternic de pătare a danturii. Întreabă-ți medicul stomatolog care ar fi recomandările după tratamentul de albire.
- Alimente acide
Agenții de albire folosiți în tratament pot slăbi duritatea smalțului, de aceea există și alimente care pot dăuna danturii odată efectuată procedura. Printre acestea se numără: portocala, lămâia, lime, murături, etc. Acestea conțin acizi care intră în contact cu saliva și pot cauza probleme dinților.