5 trucuri pentru o dantură sănătoasă și luminoasă
O dantură sănătoasă și luminoasă se transformă într-un zâmbet irezistibil, iar conform statisticilor, zâmbetul este primul lucru pe care îl observăm la ceilalți. Este mai mult decât un fel de a comunica – este un mod minunat de a ne relaxa și de a inspira încredere. Multe studii realizate de-a lungul anilor au rezultat faptul că zâmbetul luminos și sănătos crește șansele de a fi acceptați în societate sau de a obține job-ul dorit.
Fără îngrijire atentă, însă, frumusețea naturală a zâmbetului se poate diminua.
Iată câteva trucuri pentru a avea o dantură sănătoasă și luminoasă:
- Periaj, ață dentară și clătire cu apă de gură – de două ori pe zi! Există un motiv serios pentru care aceste trei lucruri apar în orice discuție cu un medic stomatolog. Igiena orală potrivită este principalul mod prin care poți combate bacteriile, chiar la tine acasă, ajutându-ți dantura să rămână sănătoasă și curată. Trebuie ținut cont însă și de tehnica de periere și de folosire a aței dentare, pentru ca procesul de îngrijire să fie eficient.
- Evită alimentele dăunătoare. Ceea ce consumi are impact direct asupra dinților tăi. Alimentele bogate în acizi sau în zaharuri, pătează dinții sau au un efect negativ în ceea ce privește aspectul și sănătatea acestora. Limitarea consumului acestor alimente și clătirea cu apă de gură în mod regulat, reduce în mod vizibil efectele asupra danturii. Citește aici care sunt alimentele sănătoase pentru dantură.
- Albire. Deși nu este în totalitate adevărat, o dantură albă este asociată cu sănătatea întregului organism. Dacă ai dinții pătați sau îngălbeniți, poți folosi bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie acasă, pentru o curățare neinvazivă, sau poți apela la un specialist, care să te ajute să obții o dantură albă pe termen lung și în mod sănătos.
- Îndreptare. Nu ne naștem cu toții cu o dantură perfectă, iar de multe ori factorii externi contribuie la strâmbarea dinților sau la deformarea danturii. Pentru îmbunătățirea aspectului este recomandat să folosiți gutiere sau aparat dentar (mobil sau fix). La clinica Arra Dental suntem specializați în ortodonție, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Estetic și în timpul tratamentului, dar mai ales după finalizare.
- Vizită periodică la medicul dentist. Nu putea să lipsească acest aspect din listă, nu-i așa? Cine poate să evalueze mai bine starea de sănătate a danturii sau să prevină posibilele probleme dentare, dacă nu medicul stomatolog? Vizitele regulate reduc riscurile și mențin dantura frumoasă și sănătoasă.