Starea de anxietate ce precedă vizita la stomatolog

Vești bune! Anxietatea dentară poate fi combătută!
Cum este posibil să te relaxezi?
Dacă vizitele la stomatolog îți provoacă agitație interioară și gânduri anxioase – sau chiar palme transpirate – nu ești singurul. O mulțime de oameni suferă de anxietate dentară, și din păcate, îi împiedică să aibă grijă de sănătatea lor orală și de zâmbet.
La clinica Arra Dental știm că anxietatea este o problemă actuală pentru mulți dintre voi. De aceea vrem să vă venim în ajutor…
Anxietatea dentară este reală și exită un motiv foarte bun pentru care apare
O singură experiență negativă la dentist este suficientă pentru a induce teama de a te mai întoarce vreodată în cabinet. Se poate întâmpla la orice vârstă, chit că ai 5 sau 25 de ani. Trauma, durerea insuportabilă sau un medic stomatolog lipsit de compasiune rămân cu tine pentru totdeauna.
Încurajăm familiile să vină la stomatolog cu copilul de la o vârstă fragedă, atât pentru a preveni posibilele probleme, cât și pentru a-l obișnui pe cel mic cu experiența din cabinet și pentru a-l învăța să vină cu încredere și de plăcere.
Sedarea și echipa atentă la nevoile pacientului pot ajuta
Pentru a te ajuta să fii mai puțin anxios și mai relaxat în ceea ce privește programarea la medicul stomatolog, întreabă-ne despre metodele de sedare. Cu metodele sedative potrivite, îți poți calma nervii, ba chiar poți trage un pui de somn în timpul procedurii. Cu cât ești mai confortabil, cu atât medicul stomatolog poate fi mai eficient și îți poate aplica tratamentul în timp util.
Tipul de sedare de care ai nevoie depinde de nivelul de anxietate, istoria medicală, tipul de tratament aplicat și perioada programării. Opțiuni precum gazul ilariant (protoxid de azot), reprezintă o alegere perfectă și soft. Poți chiar să conduci spre casă după tratament. Sedarea orală, pe de altă parte, îți provoacă o stare de somnolență pe o perioadă mai îndelungată, prin urmare vei avea nevoie de cineva să te conducă, fiind o variantă mai puternică.
Sfaturi pentru a-ți face vizita la stomatolog mai relaxantă:
- Programează-te dimineața devreme, întrucât ești mai fresh și nu ai prea mult timp să îți faci griji până ajungi la dentist;
- Povestește-ne despre experiențele anterioare care au avut impact asupra ta, și așteptările pe care le ai de la noi pentru a te ajuta să scapi de temeri;
- Stabilește un semn, precum ridicatul mâinii, pentru a ne anunța că ai nevoie de o scurtă pauză;
- Ia cu tine căștile și playlist-ul preferat, pentru a te concentra pe ceea ce îți place și mai puțin pe ceea ce se întâmplă în jurul tău.