Periuțele electrice – pro sau contra?
Periuțele de dinți electrice curăță placa dentară cu profesionalism în comparație cu periuțele de dinți obișnuite. Astfel, periuțele electrice sunt mai simplu de folosit și mult mai eficiente.
Pe lângă modul în care îți periezi dinții, cât de des și cât de mult timp aloci periajului dentar, tipul periuței pe care o folosești afectează direct eficiența cu care se elimină placa.
Tehnica de periaj potrivită variază când folosești diferite tipuri de periuțe. Periuțele manuale te forțează să depui efortul de a-i curăța cât mai bine, pe când periuța de dinți electrică îți conferă o tehnică de curățare automată, iar tu nu trebuie decât să o miști încet de-a lungul întregii suprafețe.
Cea mai mare problemă a periuțelor manuale este dificultatea de a aloca timpul recomandat de curățare, și-anume două minute, trebuind să ai și o tehnică potrivită. Prin urmare rezultatele nu sunt tocmai cele dorite. Periuțele electrice au un timer de două minute prestabilit, pentru a te asigura că periezi dinții în timp eficient. Acest lucru asigură faptul că fiecare parte a danturii primește atenția necesară pentru a-ți garanta o sănătate orală impecabilă.
Pentru a-ți proteja gingiile în timp ce periezi dinții, majoritatea periuțelor electrice sunt concepute cu un senzor intern pentru a te atenționa când folosești prea multă forță. Unii oameni își pot curăța foarte bine dantura cu o periuță manuală, dar în cele mai multe cazuri periuța electrică este un instrument util în menținerea sănătății orale. Aceasta are, de asemenea, scopul de a minimiza petele și culorile îngălbenite cauzate de țigări, cafea și ceai.
Corectează-ți tehnica de periere a dinților
Ca-n viață, și în periajul danturii există o tehnică bună și una rea.
Corectitudinea tehnicii este foarte importantă. Periază-ți dinții de două ori pe zi cu o periuță de dinți soft. Mărimea și forma periuței ar trebui să fie potrivită pentru gura ta, pentru a-ți permite să cureți fiecare zonă în mod facil.
Schimbă-ți periuța de dinți la fiecare 3-4 luni sau mai devreme, dacă perii se deteriorează. De asemenea, periuța de dinți trebuie ținută la un unghi de 45 grade față de gingii. Periază delicat în sus și în jos, scurt, pe suprafața întregului dinte, în mișcări circulare.
De asemenea, pentru o igienă orală completă, folosește ață dentară o dată pe zi. Bacteriile se ascund între dinți, acolo unde periuța de dinți nu poate ajunge. Aceasta ajută la eliminarea plăcii dentare și a resturilor alimentare dintre dinți și linia gingiei. Adoptă un stil de viață și o dietă echilibrate, limitează consumul de sucuri și de snacks-uri, și, bineînțeles, vizitează medicul stomatolog în mod regulat.